IBBY-studiemiddag

uur, Koninklijke Bibliotheek

IBBY-Nederland nodigt haar vrienden uit voor een studiemiddag en de feestelijke uitreiking van de Miep Diekmann Thesis prijs 2018 (en de eervolle vermelding) in de Koninklijke Bibliotheek in Den Haag.

Sprekers

Aart G. Broek: Over Mieps jeugdjaren op het eiland Curaçao, de verbinding van die jaren met haar werk en werkzaamheden, de uitbouw door nieuwe ervaringen met eilandelijke samenlevingen, bewoners en schrijvers.

Petra Molenaar: De studie maakt onderdeel uit van een promotieonderzoek naar de groei in literaire competentie bij eerstejaars pabostudenten. Deze lezing wil het lezen van de pabostudenten en hun ideeën over jeugdliteratuur in beeld brengen

Kelly Hübben: In haar lezing wordt de betekenis van de talloze dieren die de Gouden Boekjes bevolken vanuit een breder cultureel perspectief besproken.

Miep Diekmann thesis prijs

De Miep Diekmann thesis prijs 2018 gaat naar: Danique Roestenburg voor haar thesis: ‘Publieke intellectuelen in de jeugdliteratuur: een fictie? Jeugdauteurs in de rol van publieke intellectueel. De casus van Ted van Lieshout’. (Master jeugdliteratuur Tilburg University)

Naast de prijs kent de jury één eervolle vermelding toe aan: Sabine Steels: ‘Ethiek en life writing in jeugdliteratuur. Bouwstenen voor ethisch verantwoorde levensverhalen over trauma en de toepassing ervan op de Slashreeks voor jongeren’. (Master jeugdliteratuur Tilburg University).

Aanmelding

Dankzij de gastvrijheid van de Koninklijke Bibliotheek in Den Haag is de middag voor Vrienden-van-IBBY (die dus hun donatie voldaan hebben) en studenten van de master Jeugdliteratuur gratis toegankelijk. Aan overige deelnemers wordt een deelnemersbijdrage van tien euro gevraagd. Je kunt echter bij aanmelding ook aangeven Vriend-van IBBY te worden.

Aangezien er een beperkt aantal mensen in de zaal kan, dient men zich van tevoren aan te melden voor de middag via een mail aan IBBY-Nederland@planet.nl

Dit evenement is gemaakt door admin.