Kom in actie voor een eerlijke auteurswet

uur, Nieuwspoort

Het auteurs- en naburig recht is voor auteurs en artiesten een belangrijke bron van inkomsten. Om ervoor te zorgen dat we krijgen waar we recht op hebben, voert het Platform Makers een actieve lobby in de politiek.
Op donderdag 10 oktober krijg je de gelegenheid om daaraan bij te dragen en zelf met de politiek in discussie te gaan tijdens een bijeenkomst van het Platform Makers in Den Haag.

Tijdens de bijeenkomst zullen twee korte voorlichtingsfilms en een publicatie over auteurs- en naburig recht gepresenteerd worden. Daarnaast organiseren wij een debat met zowel makers, producenten als politici onder leiding van journalist Frénk van der Linden. Onder meer de Kamerleden Peter Kwint (SP) en Niels van den Berge (GroenLinks) zullen daarbij aanwezig zijn. Het inkomen van makers en werkenden in de cultuur komt gelukkig hoger op de politieke agenda, en dat is keihard nodig. De arbeidsverhoudingen in de culturele sector zijn scheef. Dat het auteurs- en naburig recht voor auteurs en artiesten essentieel is voor het verkrijgen van inkomen, blijft daarbij soms onderbelicht. Dat willen we veranderen. Dus kom 10 oktober naar Den Haag en laat je stem horen. De bijeenkomst wordt gehouden in Nieuwspoort en duurt van 16.30 uur tot 18.00 uur, gevolgd door een borrel (de zaal is vanaf 16.00 uur open).

Meld je aan bij info@platformmakers.nl